петак, 10. децембар 2021.

Kako spakovati igračke za selidbu





Selidba sa decom je sve samo ne jednostavna stvar. I gle čuda. I deca imaju svoje stvari koje moraju da se presele. Ne mislimo samo na njihovu garderobu, obuću. Mislimo na dečije igračke
A kako deca rastu broj igračaka neumoljivo raste i raste i umesto male gomilice često su u pitanju brda igračaka. Roditelji ne mali deo vremena pokušavaju da ih organizuju i smeste u džakove, kutije, police, ispod kreveta i svuda tamo gde već nije nečim zauzeto.
 

A kako biste i imali srca da ta mala brda igračaka, plišanih meda i žirafa, slatkih lutkica i raznih životinjica i golemih životinja, vozića i automobila, kamiona, lutaka i drugih predmeta ne ponesete prilikom selidbe? 

Za one koji su radoznali da čuju poneki savet i iskustvo kako spakovati igračke za selidbu, sledi tekst u nastavku.


U nastavku slede korisni saveti kako spakovati igračke za selidbu.


#1 Poklonite igračke koje više nisu potrebne


Možda deluje grubo ili previše zahtevno, ali bićete neuporedivo srećniji ako znate da će i neka druga deca koja nemaju mogućnost da kupe te igračke uživati u igri sa njima. 

A vama, odnosno vašoj deci, više ne trebaju. Sigurno smo da niste sebični i da želite da sva deca na svetu lepo prožive svoje detinjstvo. A igračke su jedan mali put do njhove sreće.

I još nešto. Uštedećete na vremenu za pakovanje igračaka koje vam više nisu potrebne i koje vam više nikada neće trebati. 

Savet: Ako je vaše dete preraslo igračku, jednostavno je sklonite u neki kutak ili vreću za poklon ili donaciju. Ako ne znate kome da poklonite igračke sigurno smo da ćete u eri Interneta umeti da pronađete dečije bolnice ili sirotišta odnosno domove za nezbrinutu decu i donirati vaše nepotrebne igračke.


#2 Neke igračke jednostavno želite da zadržite


Uvek se nađu igračke koje su vam iz različitih razloga prirasle ka srcu. Kako vama tako i vašoj deci. Ne morate sve igračke koje vam nisu potrebne da poklonite. Zadržite neke za uspomenu, ali pripremite poseban kutak ili mesto za njih. Možda dođe i drugo, treće ili četvrto dete. Nikad se ne zna. 

Savet: Označite kutije sa igračkama koje želite da zadržite iz vama znanih razloga


#3 Pripremite materijal za selidbu igračaka


Dobro planiranje je uvek više od pola posla. Pre selidbe, najmanje nekoliko dana, obezbedite sav materijal za pakovanje igračaka. To su pre svega kutije, kese, trake, pucektave folije. Prikupite kutije različitih veličina jer nisu ni sve igračke po gabaritu iste. 

Savet: Kvalitetan materijal za pakovanje će osigurati da se vaše igračke ne polome ili oštete tokom selidbe i transporta


#4 Rastavite velike igračke


Neke igračke su kabaste i tako sastavljene neće biti baš najpraktičnije za selidbu. Raspakujte ih pre selidbe i time sačuvajte od oštećenja ili loma. To mogu biti razni šatori, životinje za ljuljanje, njihalice, hodalice, kućice za lutke. 



Kada ih rastavite pažljivo obeležite kese gde su njihovi delovi, šrafovi, uputstva. Neke igračke nije jednostavno sklopiti bez uputstva. 

Savet: Velike i komplikovane ogračke rastavite pažljivo i sačuvajte njihova uputstva za sklapanje


#5 Dezinfekcija igračaka


Korona i Covid-19 su još uvek veoma prisutni u našim životima. I bez ovih opakih virusa treba voditi računa da što češće dezinfikujete igračke a pogotovo posle selidbe u novi prostor

Savet: Za čišćenje igračaka pre selidbe, preporučujemo pranje predmeta u toploj vodi sa sapunom i/ili brisanje maramicama za čišćenje koje su bezbedne za bebe. 


#6 Ako je potrebno pakujte igračke po nekim kategorijama




Iskustveno, raspakivanje igračaka je mnogo jednostavnije ako su one spakovane po nekoj logici. Po nekim kategorijama. Uštedećete na vremenu ako slične predmete i igračke držite zajedno. 

Savet: Malo organizacije oko pakovanja sličnih igračaka uštedeće vam vreme pri raspakivanju


#7 Posebno odvojte igračke koje će deca nositi tokom putovanja


Ovo je stvarno jedan od veoma važnih saveta da vaša deca ne osete selidbu. Selidba je sama po sebi stresna, kako za odrasle tako i za decu. Ponesite im igračke koje vole i sa kojima se osećaju sigurnije. 

Savet: Pažljivo odaberite igračke za selidbu koje ćete dati deci.


Umesto zaključka


Možda deluje smešno i neobavezujuće, ali ako imate veliku hrpu igračaka probajte malo bolje da se organizujete sa njihovom pripremom i pakovanjem za selidbu - isplatiće se. Pozivamo vas da podelite vaša iskustva sa selidbom većeg broja igračaka. Sretna selidba sa decom!

2 коментара:

  1. Deca obično imaju najviše stvari za selidbu, mada toga nismo svesni dok ne krenemo da se pakujemo.
    Odlične ideje ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Nemam dece, ali imam sestrica, koji gde god da ide, obavezno sa sobom nosi jedno 10- ak plisanih igracaka...To mu dodje kao mini selidba svaki put.

    ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...