субота, 18. децембар 2021.

SELIDBA FIRME

Svaka selidba zahteva detaljnu pripremu. Bilo da se selite u novi dom, novi grad ili menjate poslovni prostor treba isplanirati dosta detalja kako bi taj proces protekao sa što manje stresa. Zašto kažemo što manje stresa? Zato što ga je nemoguće potpuno isključiti, ali možemo urediti i preduprediti mnogo stvari kako bi stres sveli na minimum.

Naravno pre nego što se preselite, važno je biti uveren da će nova lokacija ispuniti sva očekivanja i prioritete i da li će se isplatiti na duže staze. Svakom preduzeću je važan profit i svi rashodi moraju biti opravdani. Selidba firme se ne dešava često, pa zato treba razmisliti da se prilikom selidbe angažuju profesionalci.

Angažovanje firme koja se bavi organizacijom selidbi će u ovom slučaju biti izuzetno opravdan potez. Imajte u vidu da često firme koje se bave selidbama  vrše besplatnu procenu selidbe. Dakle, oni pošalju radnike kod vas koji će na terenu proceniti koliko bi vaša selidba koštala i kako bi je organizovali. Daje vam procenu troškova, što ne znači da ste u obavezi da prihvatite ponudu.

A sada da vidimo koje su to 3 glavne činjenice koje treba imati u vidu prilikom selidbe fime:


1. Budžet koji je firma izdvojila za selidbu

Najčešći razlozi zbog kojih se firma preseljava odnosno menja poslovni prostor i adresa firme je novac dakle jeftini zakup ili bolja lokacija za obavljanje posla kojim se bavite. Što se tiče budžeta za selidbu, planiranje troškova od samog početka je od suštinskog značaja. Morate dosta stvari uzeti u obzir. Pre svega koje vrste usluge preseljenja je potrebno.

2. Obavestite na vreme klijente o preseljenju


Premeštanje firme je prilično izazovno. Osnovno cilj prilikom selidbe je da posao ne trpi ili da trpi što manje i kraće. Kada imate tačan datum preseljenja  sastavite zvanično saopštenje. To možete istaknuti na vratima starog poslovnog prostora, poslati klijentima mejl i napraviti objavu za društvene mreže.

3. Napravite dobru organizaciju sa svojim zaposlenima

 Sa svojim kolegama i timom razgovarajte o selidbi na vreme. Napravite zajednički plan i razmotrite sve detalje. Premeštanje kancelarije zahteva dosta posla. Možete se sa kolegama dogovoriti ko će biti zadužen u okviru vašeg tima za sve što ima veze sa selidbom. Svaki zaposleni će bez obzira na eventualno angažovanje profesionalne ekipe za selidbu imati zadatak da spakuje svoje lične stvari. Zato nemojte čekati poslednji trenutak za to.
Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...