четвртак, 25. мај 2017.

Zašto se preseliti u Novi Sad ?

Zašto se preseliti u Novi Sad?

Ako ste ikada i razmišljali o tome da li se preseliti u Novi Sad evo nečega što bi ste trebali znati da se uverite da je selidba u Novi Sad dobra odluka.


O Novom Sadu
Novi sad je najveći grad Autonomne Pokrajine Vojvodine, severne pokrajine Republike Srbije. Grad se nalazi na granici Bačke i Srema. Novi Sad je drugi grad u Srbiji posle Beograda po broju stanovništva. Grad leži na obalama reke Dunav. Na levoj obali Dunava nalazi se ravničarski deo grada (Bačka), dok je na desnoj obali, na obroncima Fruške gore, smešten brdoviti deo grada Srem.
Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog čega je i dobio ime „Srpska Atina“.





Razlozi za preseljenje u Novi Sad

Postoje mnogi razlozi zašto se odlučiti za preseljenje u Novi Sad, ukratko rečeno poseduje sve što je neophodno da bi ste živeli kvalitetnim ali isto tako i zabavnim životom . Tu su:

Novosadski univerzitet koji broji zavidan broj fakulteta, a to su:

➤ Akademija umetnost
➤ Ekonomski fakultet
➤ Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
➤ Fakultet tehničkih nauka
➤ Filozofski fakultet
➤ Medicinski fakultet
➤ Pedagoški fakultet
➤ Poljorivredni fakultet
➤ Prirodno-matematički fakultet
➤ Tehnološki fakultet, kao i tehnički fakultet Mihajlo Pupin  i učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku.






Osim toga  Novi Sad se može predstaviti još kao i školski, kulturni, naučni, zdravstveni, politički  i administrativni centar AP Vojvodine.
Ako Vam ovo i nisu dovoljni razlozi da se preselite u Novi Sad, evo još nekih primamljivih  stvari koje Vas možda nateraju da razmislite o selidbi u Novi Sad.
Ovaj divni grad je između ostalog domaćin mnogih privrednih, kulturnih, naučnih i sportskih manifestacija, po nekima je poznat u celom svetu. Jedna od njih je manifestacija „Exit“, a za njime ni malo ne zaostaje „Veliki međunarodni poljoprivredni  sajam“.

Novi Sad je takođe i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

Osim svega pobrojanog  selidba u Novi Sad donosi još mnoge lepote. Izdvajaju se uživanje u Fruškoji gori koja je prelepi nacionalni park, prelepe šetnje po Petrovaradinskoj tvrđavi. Uživanje u keju pored Dunava, raznoraznim festivalima kao sto su:
  • dani groždja, 
  • dani meda, 
  • grožđebal u Sremskim Karlovcima koji je nadomak Novog Sada, 
  • Zmajevim dečijim igrama i mnogim drugim festivalima i dešavanjima.

Mentalitet Novosadjana

Mentalitet Novosađana kao da je formirala Vojvodjanska ravnica – tihi su, odmereni, topli, niko ne žuri jer „imaju kade“, dobronamerni su i ljubazni. Na ulici će Vam svako izaći u susret, pomoći vam ukoliko ste prvi put u Novom Sadu i učiniti da vam ostane u prijatnom sećanju. Verovatno će Vas podstaći da razmislite o preseljenju u Novi Sad jer svako od nas želi dobrog, ljubaznog i nasmejanog komšiju.








Novi Sad grad sa srcem

Ako ste ikada i razmišljali da se preselite u Novi Sad, ali niste bili sigurni da će ta selidba biti prava odluka, budite sigurni da jeste jer Novi Sad je grad mogućnosti, otvorenih šansi, koji će pružiti ruku svima i dočekati Vas otvorenog srca.

5 коментара:

  1. Novi Sad je jedan od najlepših gradova u Srbiji za život i posao.

    ОдговориИзбриши
  2. Novi Sad je vrlo lep, zivot je daleko bolji od ostalih mesta u Srbiji, ukljčujući i Beograd, jedno što su cene izdavanja stanova počeli da rastu

    ОдговориИзбриши
  3. Za Novi Sad sam emotivno vezan, promenio me je na bolje u svakom pogledu. Nadam se da ću u njemu provesti mnogo lepih i uspešnih godina. Pozivam sve da ga posete.

    ОдговориИзбриши
  4. Jednostavno je, zato sto u Novom Sadu ima sve sto jednom coveku moze da zatreba :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман18. јун 2020. 23:36

    Novi Sad je odlično mesto za život. Ukoliko se selite u NS pogledajte 5 najbolje lokacije za život

    ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...