уторак, 23. мај 2017.

Međugradske selidbe

Selidbe iz grada u grad, ili međugradske selidbe,  su danas uobičajena pojava. Dinamika savremenog života vrlo često iziskuje i potrebu za promenom prebivališta u potrazi za boljim poslom ili uslovima života. Trka za karijerom, novcem  sa sobom donosi svakodnevicu punu stresova. Ako ste još i prinudjeni da promenite adresu usled bolje poslovne ponude, boljeg i lepšeg života u nekom drugom gradu, ili se čak radi o međunarodnoj selidbi koja je sama po sebi izazov, stvari postaju još komplikovanije. Stres i nervoza se eksponencijalno uvećavaju.

Šta treba znati o selidbi u drugi grad?


Selidba iz grada u grad
Selidba iz grada u grad jedne prosečne porodice, ukoliko se ne isplanira i izvede na najefikasniji način, vrlo lako može postati neprijatno iskustvo koje se dugo pamti. Pomisao da ćete uštedeti ako preseljenje sprovedete u sopstvenoj režiji i sopstvenim resursima, verovatno će imati epilog u logističkom košmaru koji će Vam, vrlo verovatno, doneti puno neprijatnosti.
Pomislite samo na stvari razbacane po podu dok pokušavate da ih upakujete u neadekvatnu ambalažu, haotičan ambijent u kome sa nervozom proveravate da li će Vaše stvari biti sigurne u staroj putnoj torbi ili džaku iz podruma, pretrpano vozilo i manjak prostora koji iritira saputnike, naročito malu decu čiji su komfor, udobnost i bezbednost imperativ – lista neprijatnosti se tu ne završava. Selidba jednog preduzeća, selidba firme nije ništa neugodnija, naprotiv.

Ako već imate potrebu da se preselite u drugi grad, učinite to na najefikasniji i najsigurniji način. Obratite se profesionalnoj agenciji za selidbe. To je dobar način da izbegnete gubljenje vremena, ili da se stresirate zbog straha da li će sve proteći kako treba. Dobra priprema je nekada polovina obavljenog posla.
Raspitajte se da li imaju resurse, kamione, kombi vozila i da li rade selidbu iz grada u grad, odnosno iz manjih mesta u gradove.
Prednost treba dati agencijama za selidbe koje imaju:

  • dugogodišnje iskustvo u organizovanju i realizaciji selidbi fizičkih i pravnih lica
  • obučene radnike
  • adekvatna vozila
  • transportnu ambalažu sa odabranim zaštitnim materijalima
  • profesionalni i pošten pristup svakom pojedinačnom klijentu.

Umesto zaključka


Preseljenje iz manjeg mesta u veći grad ili obrnuto je izazov, novi početak. Isplanirajte promenu mesta boravka ili rada pametno i na vreme. Neka taj novi početak počne selidbom bez stresa i straha za stvari ili ljubimce.
          

6 коментара:

  1. Анониман23. мај 2017. 03:51

    Selidba iz manjeg mesta u grad je dominantna. Pitanje je kako naterati ove urbane i gradske face da se presele u manja mesta?

    ОдговориИзбриши
  2. Selidbe iz manjeg ili malo veceg mesta u Beograd je domintna. Mozda malo i Novi Sad ovo ostalo se sve iseljava. Mozda i najmanje sa sele, tamo su ostali samo starci i oni koji nece da se sele

    ОдговориИзбриши
  3. Pa da ume da bude iritantna,baš ume ..kad se samo setim svoje zadnje selidbe iz Niša za Novi Sad...nisam ni mogla sve stvari poneti u jednoj turi,a kilometraža i nije baš mala pa moli gazdaricu da čuva stvari.. dok ne dođem opet,grozota..ali eto nije mi ni palo na pamet da se raspitam o agencijama za selidbe. Sad ću znati za ubuduće.

    ОдговориИзбриши
  4. Selidba između dva grada ne mora da bude noćna mora,ako pozovete stručan tim za selidbe i prepustite sve njima.

    ОдговориИзбриши
  5. Medjugradske selidbe umeju biti izuzetno naporne ako se ne organizuju kako treba, a jos i izuzetno velik trosak. Bitno je na vreme sve isplanirati da ne kazem u detalj.

    ОдговориИзбриши
  6. Preseliti se danas nije mnogo tezak posao sa toliko agencija koje imaju sasvim pristojne cene. Veci je problem osloboditi se starog i nepotrebnog namestaja. Retko ko ima vozio dovoljno prostrano da ga prebaci do deponije, a i da ima lakse je sotaviti stari trokrilni ormar pored kontejnera. Ukoliko nikome nije potreban, a retko ko zeli stari komad, onda tu moze da se zdrzi i vise od godinu dana.

    ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...