четвртак, 1. децембар 2016.

Selidbe klavira

Selidbe klavira u Beogradu i Srbiji


Selidbe klavira su jedan od pojmova koji su obeležili reklamiranje po stajalištima, sandučićima, banderama. Često sam se pitao, kakva je to nauka preseliti klavir, zašto je to tako bitno da mora posebno da se reklamira? Odnosno, kakve to zvuke i tajne skriva ovaj instrument da mu se tolika pažnja posvećuje na javnim objektima?I naravno, sa vremenom, shvatite da je to jedan prelep muzički insturment koji ima malo nezgodnije osobine prilikom prenošenja. Teška ali vredna i skupa stvar. Predmet koji nije tako jednostavno pripremiti i prevesti sa jednog na drugo mesto. Prevoz klavira, ali i pianina je jedna mala matematika iskustvenih tehnika. Upravo zbog njegovih dimenzija i pre svega težine zahteva specifičan pristup prilikom promene mesta.
Selidbe klavira u gradu kao što je Beograd, ali i u drugim većim gradovima Srbije, zahteva temeljniji pristup. Sve faze u ovom procesu su jako bitne i ovde zaista važi da je dobra priprema pola obavljenog posla. O čemu treba razmišljati prilikom preselenja ovog predmeta:


Pakovanje klavira


Za pakovanje klavira, treba koristiti kvalitetan i izdržljiv, kako bi se on na najbolji način zaštitio od oštećenja. Pri zaštićivanju ne treba štedeti folije i trake, obmotati ga u bar u dva sloja. Razlog je upravo osetljivost njegove površine, koja se može lako izgrebati ili pohabati pri selidbi.
Poželjno je da se koristi puc puc folija,  da se svi ćoškove dodatno obmotati kartonskom amabalažom i na kraju da se ceo klavir obmota streč folijom.
Za razliku od običnog koncentni klavir ima tri nogice i prilikom pakovanje one se skidaju, posebno pakuju, a zatim se klavir posebnim kolicima prevozi do vozila.

Prohodnost pri prenošenju


Prođite celokupnom trasom i premerite sva potencijalna uska grla. Od izlaznih vrata, lifta, hodnika, stepenica, do utovarnog dela tj. kamiona, pa na taj način uštedite vreme za rešavanje potencijalnih problema. Specijalni tereti zahtevaju i posebne alate i materijale za pripremu i nošenje istog po nekada veoma nezgodnim hodnicima, stepenicama.

Da bi se sprečila oštećenja pravilno je da naš predmet zaštitimo adekvatnim folijama i drugim materijalima za pakovanje ovakve vrste tereta.

Jer, ovaj predmet je gabaritan (i po više stotina kilograma),  i morate se prethodno uveriti da može da prođe kroz sve prostorije i hodnike kroz koje ste namerili da ga prenosite.


Utovar klavira u kombi li kamion
Selidba klavira, pianina ili polukoncertnog klavira, zahteva posebno pakovanje u vozilu za prevoz, bilo da je u pitanju kombi ili kamion za selidbe, On se mora učvrstiti da se prilikom vožnje ne bi neplanirano pomerao i oštetio.

Prevoz klavira ili pianina


Prevoz je specifičan i mora da se vrši pažljivo u skladu sa ovim specijalnim teretom. Vešti vozači i radnici preseliće vaš klavir ili pianino bez oštećenja i bez glavobolje.

Istovar i prenos u novi objekat


Istovar i prenos u novi objekat mora biti unapred isplaniran. I ovde se suočavamo sa istim zahtevom. Celokupna trasa, hodnici, ulazi moraju dozvoljavati nesmetano prenošenje ili prevoženje na posebnim kolicima, našeg gabarinog muzičkog instrumenta.
O čemu treba dse vodi računa, i šta treba da se zna? Ovaj insturment nije samo gabaritan i težak, već i vredan, odnosno on je skupa investicija ili zadovoljstvo.
Agencija za selidbe ili prijatelji?


Profesionalni radnici imaju iskustva i znanja kako da realizuju svaku fazu na racionalan i efikasan način. Naša preporuka je da uvek birate agencije za selidbe i da se ne upuštate u neke prijateljske šeme. Jer bez obzira na snagu i broj prijatelja, ovde je iskustvo i stručnost više nego poželjno.

Cena selidbe klavira


Treba imati u vidu da ovakvi specijalni tereti, klaviri, termoakumulacione peći (TA peći) zahtevaju posebno angažovanje i obučenost, što može da utiče na cenu selidbe, ukoliko je i ovaj predmet deo stvari za preseljenje. Ipak, racionalnije je platiti profesionalcima nego rizikovati. To su najčešća iskustva onih koji su imali potrebu za preseljenjem ovakvih predmeta.

2 коментара:

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...