четвртак, 27. јануар 2022.

Saveti za pronalaženje najbolje agencije za pakovanje i selidbu bez stresa

 

Prilikom preseljenja u novi stan ili kuću, jedna od važnijih obaveza je i angažovanje agencije za selidbu od poverenja. Jer bez obzira da li se selite iz grada u grad, ili svega nekoliko kvartova dalje, bezbedna selidba zavisiće od agencije koju budete odabrali.

Zato ostanite sa nama, jer smo za vas pripremili nekoliko saveta za pronalaženje najbolje agencije i selidbu bez stresa. Pa hajde onda da zajedno prođemo kroz sve njih, slažete se?


#1. Za početak, rešite se svih nepotrebnih stvari pre nego što dobijete ponudu od agencije za selidbe


Pre nego što uopšte krenete u akciju pronalaženja agencije, dobro razmislite šta će vam trebati a šta ne, i šta biste uopšte želeli da ponesete u novi stan. Poklonite, donirajte, prodajte ili bacite sve što vam nije potrebno, jer ćete na taj način olakšati sebi preseljenje. Verovatno ćete se i sami iznenaditi koliko se toga nakupilo sa godinama. Jer sve čega se ne budete rešili, samo će zauzimati dodatni prostor u kamionima za selidbu. A zašto biste platili više tura nego što je neophodno?


#2. Izaberite najbolju, a ne najjeftiniju agenciju za selidbe


Ne, ne mislimo da je cena selidbe nebitna, ali je isto tako veoma važno da za cenu koju plaćate dobijete i uslugu adekvatnog kvaliteta. Zato proverite ponudu nekoliko agencija, najmanje 4-5, a onda odaberite najbolje. Jer, kao u svakom poslu, i ovde ima i dobrih i loših. Neki će vam ponuditi zaista nisku cenu dok pregovarate, ali će vam na kraju ispostaviti neku drugu računicu. Obratite pažnju!


#3. Agencije koje se na Google visoko kotiraju, uvek su preciznije u pogledu procene


Upravo tako, renomirane agencije svoj rejting nisu stekle preko noći, već pažljivim ulaganjem u marketing. One već vam nikada neće dati ponudu pre nego što provere koliko imate stvari za transport. One druge (koje bi trebalo da izbegavate), mogu vam dati ponudu bez uvida u težinu i količinu stvari, a onda kasnije tražiti dodatan novac na račun toga ili spratnosti o kojoj vas nisu ni pitali, i tako dalje. I naravno, sve to, uradiće tek onda kad stvar bude gotova, tj. kada stignu na odredište.


#4. Dobro istražite agenciju za selidbe koju ste odabrali


Na raspolaganju su vam dva načina za istraživanje, a to je raspitivanje u krugu prijatelja (recimo na društvenim mrežama) ili samostalni istraživački rad na internetu. Oba ova načina su sasvim dobra. Ako ste se odlučili za drugi način, potražite na internetu njihove ocene i recenzije, kao i loše komentare bivših klijenata.

Istražite usluge koje pružaju, pa takođe proverite komentare. Tako ćete najlakše odlučiti da li je određena agencija relevantna za vas, ili nije. Takođe, možete se i pridružiti nekoj od grupa na društvenim mrežama, pa pitati članove šta misle o nekoj agenciji. Možda iz prve ruke dobijete podatke o nekoliko različitih agencija, pre nego što se odlučite za jednu.


#5. Pozovite radnike agencije koji rade procenu, u svoj dom

Ovo je nešto što obavezno treba da uradite. Pozovite radnike agencije u svoj stan i obavestite ih o stvarima koje želite da preselite, da biste dobili tačnu ponudu. Nemojte skrivati ništa, ispričajte im sve iskreno. Uverite se da ste se dobro razumeli šta se vozi, gde i kako. Da li očekujete da vam oni nabave materijal i spakuju stvari, ili nameravate da ih pakujete sami. O svemu tome, pitaće vas oni, a vi se postarajte da sve to, kako ste se dogovorili, dobijete i u pisanoj formi. Pažljivo prođite kroz sve dokumente i pročitajte sve odredbe i uslove ugovora, pre nego što ga potpišete.


#6. A šta je sa kućnim ljubimcima i biljkama?


Mnogi od nas, na novu adresu ne sele samo mrtve stvari, već i kućne ljubimce i biljke, koje im život čine lepšim. Postarajte se da agencija koju ste angažovali to razume i može da odradi tako da sve prođe sa najmanje stresa po njih, znači, sa najvećom pažnjom. Neke ljubimce, poput pasa i mačaka, verovatno ćete sami prebaciti na novu adresu, ali ima i nekih koje će preneti radnici agencije. Predočite im sve to prilikom dogovaranja preseljenja, da kasnije ne bi bilo problema.


#7. Pripremite pitanja unapred


Ako se selite prvi put, možda ćete imati mnogo pitanja o celoj akciji. Koliko će vremena biti potrebno za selidbu? Kada će sve stići na odredište? Ko pakuje? Ko obezbeđuje materijal za selidbu, i tako dalje. Sastavite svoj upitnik i pitajte ih sve, pre nego što potpišete ugovor.


#8. Proverite da li imate prava na neku besplatnu uslugu


Nemojte se ustručavati, slobodno pitajte. Ima agencija koje pružaju dodatne usluge svojim klijentima bez dodatnih troškova. Recimo, možete ih pitati o skladištenju nekih vaših stvari na nekoliko dana. Može se desiti da nešto od toga dobijete gratis ili po nižoj ceni. Zato ne oklevajte, uvek pitajte unapred.


I za kraj, u čemu je suština?

 

Dakle, ako planirate da se preselite na drugu lokaciju, agenciju za selidbe počnite da tražite bar mesec dana unapred. Raspitajte se o svim, pa i onim skrivenim, troškovima kod agencije koju ste odabrali. Definišite sve, raspitajte se o pakovanju, a ako imate i neke stvari koje je teže preseliti (poput sefova ili velikih muzičkih instrumenata), naglasite to na vreme jer, sve je važno. A onda hrabro krenite u novo poglavlje svog života.

Srećna vam selidba!

 

Autorski tekst: Jelena Todorović 

Izvor: Srbijaspace.com 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...