среда, 14. октобар 2020.

Šta savetuju agencije za selidbe?




Zašto agencija za selidbe?

Možda zato što i kada vozite automobil na servis ne vozite ga kod komšije ili strike nego u ovlašćeni servis. Servis ima licence, majstore, raspolaže sredstvima i zna kako da vam pregleda ili popravi automobil.

Tako je i sa selidbama. Neke stvari možete sami, ali neke zahtevaju angažovanje agencije za selidbu.

Saveti za selidbu koje daju agencije

Kada se već odlučite za selidbu onda sledi pakovanje stvari za selidbu. Na prvi pogled jednostavan posao, ali ako imate mnogo stvari to baš i nije tako. Često se greši pa se za pakovanje koristi šta prvo nađete, vreće, plastične kese, kese. 

Ne.

To je greška. Stvari treba da se pakuju u adekvatne kutije ili folije jer će se na taj način najbolje zaštitti od oštećenja i najlakše utovariti u kamion ili kombi, a zatim istovariti i uneti u nove prostorije. 

Obavezno obeležite kutije sa spoljne strane da biste znali šta vam se nalazi u njima. To će vam uštedeti dodatno vreme prilikom raspakovanja ali i prilikom utovara jer se za neke stvari koje su lomljive treba 

Naravno, odeću, posteljinu, veš, peškire i slično možete spakovati u velike kese, ako treba i poduplajte kese ako su previše teške. Imajte na umu da su kese jako podložene oštećenju prilikom selidbe.

Da li da stvari pakujete sami ili da angažujete radnike agencije?

Ako imate dovoljno novca uštećete sebi trud i muku ako posao pakovanja stvari za selidbu urade radnici agencije. U suprotnom to morate. sami, Naravno, u oba slučaja sve vrednije stvari prebacite sami pre zvanične selidbe.




Krupne kabaste stvari prepustite iskusnim radnicima firme za selidbu. Na primer selidba klavira je ipak težak i pipav posao. Najmanja nepažnja ili neopreznost može dovesto do oštećenja klacira a to je ipak jako skupa stvar da biste nešto takvo rizikovali.

Montaža i demontaža stvari

Mnogi vlasnici sa sobom sele i skupoceni i kabasti nameštaj. Njegovo rasklapanja, tj. demontaža često nije jednostavna i zahteva majstorske ruke. Nekad taj posao mogu da urade samo jako iskusni majstori. Imajte na umu da vas ovo čeka i blagovremeno nađite adekvatno rešenje. Ili vaš majstor ili iskusni radnici koje angažujete iz agencije.

Materijal za selidbu obezbedite pre selidbe

Nije obična izolir traka dovoljna da spakujete stvari. Potrebno je i poznavati odgovarajuće  materijale za pakovanje. Ako se selite prvi put konsultujte se sa agencijom za selidbe oko toga šta treba vi da pripremite od materijala za pakovanje a šta će obezbediti agencija. 

Prilikom selidbe specifičnih stvari kao što su akvarijumi, sefovi, klaviri, kuhinje i slično, potrebni su drugačiji materijali od onih koji se svakodnevno nalaze u vašem stanu. I naravno, potrebno je na pravi način uraditi bezbedno pakovanje, prenos, utovar i istovar ovih stvari.

Kombi ili kamion za selidbu?

U funkciji od obima stvari kao i lokacije za selidbu birate najpovoljniji vid vozila. Nekada je praktičniji uraditi selidbu sa dve tri ture kombijem nego pokupavati nemoguču misiju velikim kamionom kome na primer, ne mpžete da obezbedite parking mesto ili mu nije dozovljeno da saobraća kroz centar grada.

Najbolji savet za selidbe

Informišite se blagovremeno o svim pojedinostima vezanim za selidbu. Od plaćenosti računa do obezbeđenja parking mesta i informisanja komšiluka učinite sve da olakšate sebi i drugima svoju selidbu.


Kad angažovati advokata za selidbu?

Ako imate skupe i vredne stvari zaštitite se tako što ćete napraviti Ugovor sa firmom za selidbu. Pronađite advokatsku kancelariju u Beogradu, ako je selidba u glavnom gradu i zaštite se na taj način.


I na kraju

Kada se preselite podelite vaša dobra i loša iskustva i možda nekom njegovu selidbu učinite lakšom i jeftinijom.


4 коментара:

  1. Svaki posaom trazi dobru organizaciju pa i selidbe, zato pre nego pocnete da pakujete stvari pozovite agenciju koju ste angazovali pa se sa njima dogovorite kako koje stvari da pakujete.

    ОдговориИзбриши
  2. S obzirom na saobraćaj u Beogradu, tačno je ovo što ste rekli, lakse je organizovati nekoliko tura kombijem, nego jednu kamionom. Barem je moje iskustvo bilo takvo.

    ОдговориИзбриши
  3. Reče davno Đorđe Balašević: "Hej, gde bi bio nam kraj, da svako radi samo ono što zna". Upravo tako. Ova primedba da kad se pokvari auto, ne vozimo ga kod komšije ili strica, nego u servis, podsetila me na to.
    Postoje stvari za koje mislimo da su toliko jednostavne da svi znamo kako se rade, a na kraju ispadne da je trebalo da angažujemo profesionalce jer smo nešto pokvarili ili razbili. Sa selidbom je ista stvar. Mislimo da ćemo moći bez profesionalaca, pa nas to na kraju skupo košta. U stvari, mnogo je jeftinije, komotnije i manje stresno kad pozovete profesionalce i pustite ih da odrade ono u šta se sami ne razumete. Zašto bi, uostalom, svi morali sve da znamo, dovoljno je da ono čime se bavimo, radimo dobro.
    Imam mnogo teških stvari, mnogo knjiga, gramofonskih ploča, klavir... pa zato uvek angažujem profesionalce i ne mislim. Oni pakuju, oni sele, a ja posle samo otvaram kutije i uživam u uređenju novog prostora. Milina!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман3. мај 2021. 02:21

    Korisni saveti, selidba je vazan dogadjaj u zivotu i stresan, zato uvek treba angazovati profesionalce.

    ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...