среда, 2. јун 2010.

Saveti za selidbe

U srbiji svako ima neki svoj dobitni sistem za koga smatra da je najbolji. Evo nekoliko saveta koji Vam mogu olakšati stresan proces selidbe. 


 • Pre našeg dolaska obezbedite odgovarajuće parkirno mesto za naše vozilo i biće neuporedivo lakše i nama i Vama. 
 • Ako koristite lift obavestite komšije o selidbi (usmeno ili nekim obaveštenjem na oglasnoj tabli) jer nikom nije prijatno da zbog vaše selidbe izgubi komfor a kada ih obavestite ipak će biti malo strpljiviji. Da nije sve tako stresno i dangubno selidba Vam može biti i vreme da se rešite nepotrebnih stvari koje treba da bacite ili ev. poklonite pre seobe. 
 • Ako sami pakujete sitne stvari u kutije, kese i sl. vodite računa da ih korektno obezbedite, odnosno zapakujete kako se ne bi rasule tokom prenošenja ili transporta. 
 • Prilikom pakovanja stvari u kutije ili kese teže stvari uvek stavljate na dno a lakše na vrh da bi kutije biti stabilnije i da bi se lakše prenosile. 
 • Ne zaboravite da posle pakovanja dolazi raspakovanje na novoj adresi a to će Vam biti mnogo lakše ako svaku kutiju ili kesu vidljivo označite šta sadrži. 
 • Preporučljivo je tanjire slagati u kutiju uspravno i između staviti nešto mekano npr. papir. Dakle, sve lomljive stvari je potrebno zaštititi od međusobnog direktnog kontakta, naravno, to je u Vašem interesu. Proverite gabarit nameštaja, odnosno može li se izneti iz prostorije i uneti u predviđenu prostoriju na novoj adresi. Ako ne može naši radnici će izvršiti demontažu pre selidbe. 
 • Elektronske uređaje poput kompjutera, TV, Hi-Fi uredjaja isključite dan ranije kako bi im se temperatura prilagodila selidbi, pogotovo ako se selite zimi – ovo niko ne čini ali ume da bude korisno.  
 • Ako već niste regulišiti odjavu i prijavu telefonskog broja, ADSL ili drugih paketa koje imate kod Vaših provajdera. 

 Ako ste na početku selidbe posetite sajt selidbe Beograd i dogovorite se za sve detalje.

1 коментар:

 1. Ukoiko se radi o medjunarodnim selidbama potrebno je obratiti paznju i na papirologiju, carinske i vancarinske procedure kao i posebni protokol u pakovanju i evidenciji stvari. Osim toga prevoznik mora da ima dozvolu za obavljanje medjunarodnog transporta

  ОдговориИзбриши

Истакнути пост

Saveti za nošenje nameštaja

Ukoliko planirate selidbu, a potrebno vam je nošenje nameštaja, tehnike i drugih glomaznih stvari, najbrže i najsigurnije rešenje je angaž...